SZTE FFI 2018. január

2018. január 30.

A bankok és a biztosítók már a gyerekvállalás előtt arra biztatják a szülőket, hogy kezdjenek el félretenni a gyerek felsőoktatásának finanszírozására. Nem alaptalanul – önköltséges képzés esetén egy lakás, a drágább szakok esetén pedig akár egy ház árát is ki kell fizetni, mire meglesz a diploma. Természetesen óriási különbségek vannak a vidéki és a fővárosi diákok kiadásai között, és az sem mindegy, hogy otthon, kollégiumban vagy albérletben lakik-e a hallgató. Nézzük, mi mindenre költ egy egyetemista, mennyit tud keresni, és hogyan lehet faragni a költségekből.

2018. január 19.

Emléktábla elhelyezésével tisztelegtek a hat évvel ezelőtti etiópiai fegyveres támadásban elhunyt útitársaik, barátaik, a Szegedi Tudományegyetem két munkatársa – Fábián Tamás geográfus és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos – emléke előtt az Afrikából 2018. január 8-án hazatért expedíció tagjai.

2018. január 15.
2018. január 12.

Kilenc iskola 12 projektje nyerte el 2017/18-as tanévben a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kutatóiskolája címet. A természettudományi, informatikai és műszaki tudományterületet érintő kutatási programokat egy év alatt teljesíthetik a középiskolások.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.