SZTE FFI 2017. december

2018. április 10.

2018. május 11-én rendezték meg XXXIV. ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA földrajz-földtudományi szekció tavaszi helyi fordulóját, ahol hallgatóink sikeresen szerepeltek. A zsűri minden résztvevőnek javasolta a továbbjutást az OTDK-ra.

„A tévedés hozzátartozik a gondolkodáshoz” – az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának szegedi tanácskozása
2017. december 17.

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a tudás átadását az iskolákban? Merre tart a természettudományi, a matematikai és az informatikai oktatás? Beszámoló, interjú és videó az mta.hu-n.

2017. szeptember 02.

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségén esküt tettek az elsőévesek.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.