SZTE FFI 2019. november

2019. november 28.

Francia Dóra II. éves MSc Geográfus hallgatónk, Új Nemzeti Kiválóság Ösztöndíjasunk a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megkeresésére a street artról, annak turisztikai, városfejlesztő hatásáról tartott előadást. Az eseményen megjelent a helyi sajtó is, a Városi televízió és a Délmagyarország is beszámolt az előadásról!

2019. november 21.

Dr. Szilassi Péter: A SÁNTA DERVIS, ÉS EGY HALDOKLÓ TÓ NYOMÁBAN: ÜZBEGISZTÁN 2019

2019. november 18.

Szakmai és ismeretterjesztő fórum a klímaváltozás és a helytelen tájhasználat okozta szélsőségek megoldására.

OTDT Mestertanár Aranyérmek az Intézet oktatóinak
2019. november 15.


2019. október 31.-én a XXXIV. Országos Diákköri Konferencia központi zárórendezvényén az MTA Dísztermében adták át az OTDT Mestertanári Aranyérmeket. E kiemelkedő díjakat kétévente kaphatják meg az oktatók-kutatók.

A Mestertanári Aranyérmet azok az oktatók-kutatók kaphatják, akiknek a hallgatói legnagyobb sikerekkel szerepeltek az elmúlt időszak országos diákköri konferenciáin, és akik legtöbbet tettek a diákköri mozgalomért témavezetőként, szervezőként, zsűritagként, opponensként. Országosan 58 díjat osztottak ki, szekciónként 1-4-et. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetéből idén két oktató is ebben az elismerésben részesült, Dr. Bajmócy Péter András egyetemi docens (Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció) és Dr. Kiss Tímea egyetemi docens (Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció).

2019. november 14.

Kedves Kolléga, Kolléganő!

Várjuk jelentkezését a Kárpát-medence egyik legnagyobb földrajzversenyére. Alább tájékoztatjuk a versenyre való jelentkezés menetéről, a verseny fordulóiról, értékes nyeremények részleteiről.

2019. november 12.

A XXV. Országos Urbanisztikai Konferencián adták át az egyéni Hild János-díjat. A díjat idén két kiemelkedő szakember kapta Ongjerth Richárd és Dr. Kovács Zoltán személyében. A Magyar Urbanisztikai Társaság részéről Dr. Salamin Géza nyújtotta át az elismerést.

2019. november 04.

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TISZTELETTEL MEGHÍVJA a SZAB Föld- és Környezettudományi Szakbizottságának a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett előadóülésére.


Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.