SZTE FFI 2018. február

2018. február 26.

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya tisztelettel meghívja Önt a

2018. március 1-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő ELŐADÓÜLÉSÉRE.

Dr. Szilassi Péter: GYERTYÁK A VULKÁNNÁL… - ETIÓPIA EMLÉKEXPEDÍCIÓ 2018

2018. február 26.

Mi a specializáció célja? Milyen képességekkel rendelkezik egy geológus? Mik a fontosabb tantárgyak? Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

2018. február 26.

Mi a specializáció célja? Milyen képességekkel rendelkezik egy geoinformatikus? Mik a fontosabb tantárgyak? Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

2018. február 17.

Mutasd meg, Te hogy adsz elő, és nyerd meg díjainkat!

Fejleszd előadói képességed, és bővítsd élvezettel szakmai referenciád!

Készülj, jelentkezz, és nyűgözd le a közönséged – legyen szó akár a természettudományokról, vagy valamely művészeti ágról!

Legyél Te a karod sztárja!

Mérd össze előadói képességedet a többi hallgatóval az Összegyetemi fordulóban is!


Nyeremények:

A kari győzteseknek felkészítő workshop a döntőre Várkonyi Andreával!

I-III. helyezett: pénzjutalom + különdíj

Részletek: www.sztehetseg.hu és facebook.com/SZTE.Tehetsegpont

2018. február 15.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat magába foglaló pedagógus workshopra. A részletes programot a cikk tartalmazza.

2018. február 14.
2018. február 13.

Mi a specializáció célja? Milyen képességekkel rendelkezik egy táj- és környezetkutató geográfus? Mik a fontosabb tantárgyak? Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

2018. február 09.

Mi a képzés célja? Milyen képességre tesz szert, aki turizmus specializáción végez? Mi a képzés tartalma, milyen kurzusokon lehet résztvenni? Hol lehet elhelyezkedni a diploma megszerzése után? Miért válassz minket?

2018. február 09.

Mi a specializáció célja? Milyen képességekkel rendelkezik egy terület- és településfejlesztő geográfus? Mik a fontosabb tantárgyak? Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

2018. február 09.

A Meteorológia specializáció 2016-ban indult. A BSc képzés során a közös földtudományi ismereteken felül a meteorológia tárgyköréhez elengedhetetlen matematikai, fizikai és programozási ismeretek szerepelnek a képzési programban. A specializáció fő tárgyai az időjárási és éghajlattani jelenségeket, azok észlelését, működésük fizikai leírását ismertetik.

2018. február 06.

2018. február 8-án lezajlottak a helyi OFKD fordulók, ahol a cikkben látható eredmények születtek.

Gratulálunk a versenyzőknek és témavezetőiknek az eredményekhez és hasonló sikereket kívánunk az országos versenyen májusban!

Friss Hírek


2019. október 31.-én a XXXIV. Országos Diákköri Konferencia központi zárórendezvényén az MTA Dísztermében adták át az OTDT Mestertanári Aranyérmeket. E kiemelkedő díjakat kétévente kaphatják meg az oktatók-kutatók.

A Mestertanári Aranyérmet azok az oktatók-kutatók kaphatják, akiknek a hallgatói legnagyobb sikerekkel szerepeltek az elmúlt időszak országos diákköri konferenciáin, és akik legtöbbet tettek a diákköri mozgalomért témavezetőként, szervezőként, zsűritagként, opponensként. Országosan 58 díjat osztottak ki, szekciónként 1-4-et. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetéből idén két oktató is ebben az elismerésben részesült, Dr. Bajmócy Péter András egyetemi docens (Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció) és Dr. Kiss Tímea egyetemi docens (Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció).