mta150

Kollégáink kitüntető elismerésben részesültek

A Földrajzi és Földtudományi Intézet két munkatársa is Pro Geographia oklevelet vehetett át a Magyar Földrajzi Társaság 150 éves évfordulójára rendezett ünnepi előadóülésen.

Dr. Szilassi Péter - a Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék habilitált egyetemi docense - a földrajz tantárgy alaptanterven belüli helyzetéért folytatott állhatatos munkájáért, a tanár továbbképzés területén végzett kimagasló munkájáért, tudománynépszerűsítési tevékenységéért, a Jakucs László nemzetközi középiskolai földrajz verseny szakmai szervezésében és a Geometodika szerkesztésében való részvételéért kapott kitüntető elismerést.


Dr. Nagy Gyula egyetemi adjunktus - a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék munkatársa - a tehetséggondozás területén kiemelkedő tevékenysége, lelkes közéleti, és a Magyar Földrajzi Társaság életében végzett tevékenységéért részesült elismerésben.


Kollégáinknak ezúton is gratulálunk munkájukhoz és az oklevélhez.


A Jubileumi rendezvényről készült videó:


Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.