SZTE FFI 2024. május

2024. május 22.

2022 decemberében pótolhatatlan veszteség érte a hazai tudományos életet: 56 esztendős korában elhunyt Karunk és Intézetünk kiváló oktatója Prof. Dr. Farsang Andrea akadémikus asszony, aki földrajztanárok nemzedékeit oktatta a földrajztanítás módszertanára, és aki által több száz geográfus és környezetmérnök hallgató ismerhette meg a talajtan alapjait.a

2024. május 16.

Idén egyre több helyről számolnak be a szakértők arról, hogy országosan dőlnek meg a hőségrekordok. A rekordokkal együtt a nyár is hamarabb köszöntött be, emiatt a növények is sokkal korábban kezdték meg a virágzásukat, vagy termésüket. Az egyetem tv Napfel műsorának legújabb vendége, Dr. Kovács Attila, meteorológus, a Földrajzi és Földtudományi Intézet adjunktusa, válaszolt arra, hogy milyen klímával kapcsolatos problémákra számíthatunk a jövőben.

2024. május 08.

A Magyar Tudományos Akadémia egyik legrangosabb kitüntetésében, az Akadémiai Díjban részesült az Ásványtani, Geokémiai és Közettani Tanszék tanszékvezetője, Dr. M. Tóth Tivadar az MTA 197. közgyűlésén.