GeoArt

Pályázati felhívás középiskolások részére

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának 100 éves évfordulója alkalmából a Földrajzi és Földtudományi Intézet diákpályázatot hirdet magyarországi és határon túli középiskolák tanulói számára.

A világban bármerre járva, rójuk akár kis hazánk tájait vagy a nagyvilág bármely szegletét, földrajzosként, földtudósként mindig egy picit más szemmel nézzük mindazt, ami körbe vesz minket. Pályázatainkat ez ihlette.


Kik pályázhatnak?


Hazai és határon túli magyar nyelvű 6 osztályos középiskolák 8-12. osztályos, 4 osztályos középiskolák 9-12. osztályos, valamint szakközépiskolák 9-13. osztályos tanulói pályázhatnak.

Egy pályázó akár több kategóriában is indulhat, pályázni lehet egyénileg (mindhárom pályázati kategória esetében), vagy maximum 3 fős csapatokban (a GeoTudós kisfilm pályázat esetében).


A pályázat kategóriái


GeoArt fotópályázat


foto_2


GeoTudós kisfilm pályázat


film


GeoMeme mém pályázat


mem_2


A teljes pályázati kiírás letölthető ITT


A pályamunkák benyújtásának határideje: 2021.10.01.


A pályamunkák benyújtásának módja: A pályamunkák benyújtása elektronikus úton történik az sztegeoinstagram@gmail.com e-mail-címen.


Felmerülő kérdés esetén, ugyanezen az e-mail-címen lehet az Intézettel kapcsolatba lépni.


A pályázatok értékelése: A pályázatra beérkezett munkákat esztétikai, kreativitási, kivitelezési és szakmai szempontból egy-egy földrajz és földtudomány területén jártas személyekből álló 3 tagú bizottság pontozza.


A pályázatok díjazása: A kategóriák legjobb pályázói és felkészítő tanáraik összesen 200000 forint értékű ajándékban részesülnek, valamint a pályamunkák a Földrajzi és Földtudományi Intézet honlapján és hivatalos közösségi oldalain bemutatásra kerülnek.




Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.