The_Tokyo_Feed

Meghívó az MFT Szegedi Osztály 2019. február 28-i előadóülésére

Dr. Fabula Szabolcs: FELHŐKARCOLÓK, SZENTÉLYEK ÉS RENDEZETT KÁOSZ - JAPÁN NAGYVÁROSOK EGY MAGYAR FÖLDRAJZOS SZEMÉVEL

MEGHÍVÓ

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya

tisztelettel meghívja Önt a


2019. február 28-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő

ELŐADÓÜLÉSÉRE.


PROGRAM:


Dr. Fabula Szabolcs:

FELHŐKARCOLÓK, SZENTÉLYEK ÉS RENDEZETT KÁOSZ - JAPÁN NAGYVÁROSOK EGY MAGYAR FÖLDRAJZOS SZEMÉVEL


Japán a Föld egyik legnagyobb mértékben urbanizált országa, hiszen lakosságának több mint 90 százaléka városi településeken él. A szóban forgó városok puszta méretein túl figyelemre méltó, hogy néhány közülük bekerült a világ legélhetőbb településeinek előkelő csoportjába is. A japán nagyvárosokban egyaránt fellelhetjük a hagyományokat és legmodernebb elemeket ötvöző építészeti megoldásokat, a császárkultusz megnyilvánulásait, a vallási szentélyeket és jellegzetes japánkerteket, vagy éppen a fogyasztás sajátos formáit és tereit.

A városföldrajzi szemléletű előadás során három japán nagyvárossal ismerkedhetnek meg az érdeklődők: a jelenlegi főváros Tokióval, amely nemcsak funkcionális értelemben vett világváros, hanem a Föld legtöbb lakossal bíró metropolisza is; Oszakával, amelyet az ország „gasztronómiai fővárosának” is tartanak; valamint Kiotóval, a korábbi császári fővárossal, aminek történelmi műemlékei az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek.


IMG_2890 IMG_2617


IMG_2839 IMG_2643 


IMG_2730 IMG_2522


AZ ÜLÉS HELYE:

Szeged, Egyetem utca 2-6. Ady-téri épület

III. emelet – Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem

Dr. Mucsi László elnük és Dr. Pál Viktor titkár


MEGHÍVÓ

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.