Nevtelen_terv

Meghívó az MFT Szegedi Osztály 2018. november 29-i előadóülésére

Dr. Boros Lajos: „JE ME SOUVIENS” QUÉBECI EMLÉKEK BENYOMÁSOK


MEGHÍVÓ

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya

tisztelettel meghívja Önt a


2018. november 29-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő


ELŐADÓÜLÉSÉRE.

PROGRAM:


Dr. Boros Lajos:


„JE ME SOUVIENS”

QUÉBECI EMLÉKEK BENYOMÁSOK


A sokszínűségére büszke Kanadán belül is külön színfolt Québec. A főleg franciák lakta tartományban keverednek az európai és észak-amerikai társadalmak jellemzői. A „szép tartománynak” (La Belle Province) is nevezett területen így találkozhatunk a francia vidéket megidéző falvakkal, amerikai típusú bevásárlóközpontokkal, az európai történelmi belvárosokra hasonlító, pezsgő óvárosokkal vagy épen fennmaradt városfallal is. A pezsgő kulturális élete, építészeti öröksége vagy természeti értékei mellett Québecet a gasztronómiája is érdekessé teszi az utazó számára.

Az előadás a szakmai érdeklődéstől is vezetett geográfus és a rácsodálkozó érdeklődő szemével mutatja be Québec tartományt; a világörökség részét képező québeci óvárost, Montreált, a kanadai francia kultúra bölcsőjének számító Île d'Orléans-t, vagy az észak-amerikai gazdaságban oly fontos szerepet játszó Szent-Lőrinc vízi utat…


1 2 


4 5 


6 3


AZ ÜLÉS HELYE:

Szeged, Egyetem utca 2-6. Ady-téri épület

III. emelet – Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem

Dr. Mucsi László elnök, Dr. Pál Viktor titkár


MEGHÍVÓ


Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.