Kitüntető cím Nagyköveteknek

Tisztelt nagyköveti hálózati Tagunk!

Kedves Kolléga!

 

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara a kari utánpótlás nevelésében, képzéseinek közoktatásbeli népszerűsítésében, a közoktatás és a felsőoktatás közötti kapcsolatok kialakításában és fejlesztésében kiemelkedő tevékenységet kifejtő középiskolai tanárok számára 2018-ban megalapította „A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának biológia/fizika/földrajz/informatika/kémia/környezettudomány/matematika Nagykövete” kitüntető címet.

 

A kitüntető címet az SZTE TTIK-n oktatott tudományterületenként évente egy középiskolai tanár (összesen hét fő) kaphatja meg. Minden kitüntetett díszoklevelet, plakettet kap, és egyszeri bruttó 150 000 Ft értékű pénzjutalom díjazásban részesül. A kitüntető cím 2020. július 5-én a Kar Diplomaosztó ünnepségén ünnepélyes keretek között kerül átadásra. A cím elnyerésére a jogosultságot motivációs levél benyújtásával lehet megszerezni, melynek részleteiről a Felhívásban olvashat. A motivációs levelek beérkezésének határideje: 2020. május 4., melyet digitális formában kell elküldeni az adott szakot gondozó intézet nagyköveti hálózati kapcsolattartóhoz.

 

Tisztelt Kolléga!

Várjuk motivációs levelét! A további eredményes együttműködés reményében:

 

Dr. Farsang Andrea

oktatási dékánhelyettes

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.