Nevtelen_terv_1

Gyászhír

Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy kollégánk, tanárunk, barátunk Dr. Csatári Bálint nyugalmazott egyetemi docens, 2019. szeptember 17-én, életének 71. évében elhunyt. Emlékét kegyelettel megőrizzük.


Nevtelen_terv


Dr. Csatári Bálint a Földrajzi és Földtudományi Intézetben a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéken, továbbá a Földtudományok Doktori Iskolában évtizedeken keresztül adta át tudását és tapasztalatait. Remek előadói készségével, tudomány- és emberszeretetével számos geográfus generáció szemléletét formálta; nemcsak oktatott, nevelt is. Oktatómunkájához kapcsolódóan számos szakdolgozat, diplomamunka és doktori értekezés készült. Kiemelkedő szerepet töltött be a terület- és településfejlesztő geográfusok képzésében, széleskörű szakmai kapcsolatai révén jelentős mértékben hozzájárult a Földrajzi és Földtudományi Intézetben, és azon belül a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéken folyó képzés gyakorlati vonatkozásainak megerősítéséhez, a geográfus diploma munkaerőpiaci elismertetéséhez.


Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Friss Hírek


2019. október 31.-én a XXXIV. Országos Diákköri Konferencia központi zárórendezvényén az MTA Dísztermében adták át az OTDT Mestertanári Aranyérmeket. E kiemelkedő díjakat kétévente kaphatják meg az oktatók-kutatók.

A Mestertanári Aranyérmet azok az oktatók-kutatók kaphatják, akiknek a hallgatói legnagyobb sikerekkel szerepeltek az elmúlt időszak országos diákköri konferenciáin, és akik legtöbbet tettek a diákköri mozgalomért témavezetőként, szervezőként, zsűritagként, opponensként. Országosan 58 díjat osztottak ki, szekciónként 1-4-et. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetéből idén két oktató is ebben az elismerésben részesült, Dr. Bajmócy Péter András egyetemi docens (Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció) és Dr. Kiss Tímea egyetemi docens (Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció).