Bare_Organics

Meghívó az MFT Szegedi Osztály 2019. október 24-i előadóülésére

Dr. Karancsi Zoltán: A HORTENZIÁS VULKÁNOK FÖLDJE, AZ AZORI-SZIGETEK

M E G H Í V Ó

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya

tisztelettel meghívja Önt a


2019. október 24-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő

ELŐADÓÜLÉSÉRE.


PROGRAM:

Dr. Karancsi Zoltán:

A HORTENZIÁS VULKÁNOK FÖLDJE, AZ AZORI-SZIGETEK


Az Atlanti-óceán közepén kialakult varázslatos vulkáni szigetek felszíne a természet és az ember közös alkotása. Szerencsére homokos strandok híján a tömegturizmus még elkerülte, így szigeteit leginkább a természeti szépségeket kedvelők veszik célba. Utazásunk során a 9 Azori-sziget közül négyen tettünk látogatást. Terceirán, amelynek központja, Angra de Heroismo, a térség egyik legjelentősebb, az UNESCO Világörökség címet méltán megérdemlő városa. Faial-on, a fiatal vulkanizmus nyomait őrző kék szigeten, mely ezt a nevét a kék hortenzia sövényeiről kapta. Pico-n a legmagasabb, az UNESCO Világörökségi címet is elnyert vulkáni szigeten és a legnagyobb területű, legzöldebb (Ilha Verde) Sao Miguel szigeten. A természeti értékek bemutatásán túl sétálunk a gyarmati időszakban épült városaiban, sőt még a bálnák, delfinek nyomába is eredünk egy bálnales keretében.


Az előadóülés helye:

Szeged, Egyetem utca 2-6. Ady-téri épület

III. emelet - Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem


Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Üdvözlettel:


Mucsi László

osztályelnök


MEGHÍVÓ

Friss Hírek


2019. október 31.-én a XXXIV. Országos Diákköri Konferencia központi zárórendezvényén az MTA Dísztermében adták át az OTDT Mestertanári Aranyérmeket. E kiemelkedő díjakat kétévente kaphatják meg az oktatók-kutatók.

A Mestertanári Aranyérmet azok az oktatók-kutatók kaphatják, akiknek a hallgatói legnagyobb sikerekkel szerepeltek az elmúlt időszak országos diákköri konferenciáin, és akik legtöbbet tettek a diákköri mozgalomért témavezetőként, szervezőként, zsűritagként, opponensként. Országosan 58 díjat osztottak ki, szekciónként 1-4-et. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetéből idén két oktató is ebben az elismerésben részesült, Dr. Bajmócy Péter András egyetemi docens (Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció) és Dr. Kiss Tímea egyetemi docens (Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék, Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció).