Szegedi Innovatív Informatika Verseny 2019

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már ötödik alkalommal hirdet versenyt középiskolás diákok számára, ezúttal az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar által szervezett Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak (KTPK) rendezvény kereti között.

Idén is két szekcióban várjuk a jelentkezők pályamunkáit, hogy lehetőséget adjunk a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.


A verseny keretein belül nem kötjük meg a diákok kezét és kreativitását, bármilyen informatikai témájú probléma vagy feladat megoldásával kapcsolatos pályamunkával nevezhetnek az alábbi két szekció valamelyikére:


- Informatika szekcióba olyan pályamunkákat várunk, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelv és programozói függvénykönyvtár használható. A szoftver kategóriáját illetően nem teszünk megkötést, lehet játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás.


- Műszaki Informatika szekcióba olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyeknél csak egy kikötés van: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kell építeni, vagy már meglévő elemekből össze kell állítania egy rendszert (elektronikai, robotikai, vezeték nélküli rendszerek, biológiai jelek mérése és feldolgozása, stb...), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kell elkészítenie.


A tavalyi versenyen helyezést elérő pályamunkák az a következő linken elérhetőek (a pályamunkát beküldők nevére kattintva): http://www.inf.u-szeged.hu/sziiv2018/eredmenyek


A diákok legfeljebb három fős csapatokban nevezhetnek a kísérő tanárukkal, egy pályamunka beküldésével. A nevezés díjtalan.


A verseny két fordulóból áll: a csapatoknak először a verseny honlapjára kell feltölteni az elkészített munka rövid leírását egy megadott sablont felhasználva, amelyekből a zsűri kiválasztja a legjobb, döntőbe kerülő munkákat. A döntőben a csapatoknak egy prezentáció segítségével személyesen kell bemutatniuk munkájukat.


A verseny döntője Szegeden a KTPK kétnapos esemény keretei között kerül megrendezésre, ahol döntős diákok interaktív bemutatókon és workshopokon vehetnek részt.

Mindkét szekció esetén az első három helyezett csapat díjazásban részesül. A szállást és étkezést a verseny szervezői biztosítják.


A pályamunka beküldésének határideje: 2019. március 1.

A döntő és a KTPK rendezvény időpontja: 2019. április 5-6.


A versenyről további információk az alábbi oldalakon találhatóak:


http://www.inf.u-szeged.hu/sziiv


https://www.facebook.com/sztesziiv


Kérem, hogy a versenyről tájékoztassa diákjait és kollégáit, akik szintén érdekeltek lehetnek a versenyen való részvételben.


Reméljük, hogy Ön és diákjai eredményesen szerepelnek majd a versenyen, melyre jelentkezésüket szeretettel várjuk!


Tisztelettel:

A verseny szervezői



A verseny az EFOP-3.4.4-16-2017-00015, "A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére" projekt keretében kerül megrendezésre.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.