asvanytan_logo_txt

NosztalGEO 2021 „Cseppfolyós Alföld – minden cseppje kincs”

Az MFT Alföldi Területi Szervezete 2022. február 4. (péntek), 10 órától személyes jelenlét mellett megrendezi a NosztalGEO–t, immár kilencedik alkalommal. A területi szervezet vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségügyi állapotokat és döntését az aktuális helyzet ismeretében hozta meg. Korlátozások bevezetése esetén az esetleges/szükséges változásokról körlevélben fogunk értesítést küldeni.

A rendezvény szakmai tartalmáról: Az elmúlt esztendők során szinte hullámvasúton ülve fel, le- jártunk a geológiai időben és egységekben. „Fentről” eljutottunk az aljzatig, majd a legutóbbi alkalommal ismét „megfiatalodva” a negyedidőszak képződményeivel, elméleti és gyakorlati lehetőségeivel foglalkozott a szakmai nap a bemutatott előadásokon keresztül.

A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény a „Cseppfolyós Alföld – minden cseppje kincs” címet kapta. A nap szakmai programja az Alföld fluidumaihoz kapcsolódik, legyen szó akár szénhidrogénekről, akár felszín alatti vizekről. A szénhidrogének kutatása és bányászata az országban és így az Alföldön is immár igen érett fázisában van, így esetükben fokozottan igaz a „minden cseppje kincs” kifejezés. Szintúgy igaz ez a felszín alatti vizekre, melyek mind a napi vízfelhasználásban, mind pedig a hő és energiatermelésben egyre jelentősebb szerepet játszanak.

A rendezvény délelőtti programja a szénhidrogénekről, a délutáni szekció pedig a felszín alatti vizekről fog szólni. A két programrészt a rendezvény emblematikussá vált programjával, vagyis a halászlé, túróscsusza ebéddel fogjuk összekötni.

A szakmai tartalom mellett továbbra is nagyon fontos célnak tartjuk a találkozás lehetőségének biztosítását a földtudomány területén együtt dolgozó kollégák számára, összehozni a "már régóta fiatal" kollégákat egymással és a "még nem olyan régóta fiatal" szaktársakkal. Nagyrészt ez az oka annak, hogy a személyes jelenlétet részesítjük előnyben a rendezvény hirdetése és megrendezése során. A Társulat által biztosított eszközökkel ugyanakkor várhatóan lehetőséget fogunk teremteni arra, hogy online módon, vagy felvételről utólag is követhető legyen a szakmai nap programja. Ennek lehetőségéről és formájáról még fogunk értesítést adni.

Kérjük és bátorítjuk az érdeklődő tagtársakat, hogy a szervezők munkájának támogatására – hasonlóan az előző évekhez – részvételi szándékuk megerősítéseként regisztráljanak a rendezvényre a körlevél alján található e-mail címeken (nem szeretnénk például a beérkezett regisztráció alapján alul becsülni a halászlé mennyiségét, ami bizonyára érzékenyen érintené a Tisztelt résztvevőket).

Időpont: 2022. február 4. (péntek), 10 óra

Helyszín: Algyő, Faluház, 6750, Búvár utca 5.

 

Részvételi díj, regisztráció:

Részvételi díj továbbra sincs, regisztráció viszont szükséges az alábbi elérhetőségeken:

Kiss Károly, titkár: karolykiss2@gmail.com;

Szanyi János, elnök: szanyijani.szeged@gmail.com, Kiss Balázs: BaKiss@mol.hu.

 

A rendezvény lebonyolításához anyagi támogatást, cégektől, magánszemélyektől, szerveze­tektől fogadunk. Az Alföldi Területi Szervezet (al)számla száma: 10200201-28610746-00000000.


A rendezvény programja IDE kattintva elérhető.