asvanytan_logo_txt

Akademia_dij

Tanszékvezetőnk, Dr. M. Tóth Tivadar kapta meg idén az MTA Akadémiai Díját

A Magyar Tudományos Akadémia egyik legrangosabb kitüntetésében, az Akadémiai Díjban részesült tanszékvezetőnk, Dr. M. Tóth Tivadar az MTA 197. közgyűlésén.

Idén is átadták a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén az intézmény legrangosabb elismeréseit. Az ünnepi ülésen az Akadémiai Aranyérmet, az Akadémiai Díjat, az Akadémiai Újságírói Díjat, a Wahrmann Mór-érmet, illetve az Arany János-életműdíját vehették át a kitüntetettek.


A díjazottak között volt tanszékvezetőnk, Dr. M. Tóth Tivadar, aki az MTA Akadémiai Díját vehette át. Az Akadémiai Díjat olyan tudományos tevékenységet végző kutatóknak vagy kutatócsoportoknak adományozza az MTA, akik az elmúlt években kiemelkedő kutatási eredményeket értek el, valamint szakkönyveket, publikációikat jelentettek meg.


Dr. M. Tóth Tivadar, az MTA doktora, a SZTE Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára az Alföld és a Dél-Dunántúl preneogén aljzatának komplex, kőzettani, szerkezetföldtani és rezervoárgeológiai tárgyú alap- és alkalmazott kutatásáért, a repedezett fluidumtároló képződmények kutatásmódszertani fejlesztésében elért eredményeiért, továbbá az általa vezetett tanszéken kifejtett oktatás- és kutatásfejlesztési, valamint iskolateremtő munkájáért részesült a nívós díjban.


Gratulálunk!

M_Toth_Tivadar_MTA
M. Tóth Tivadar
Forrás: MTA