asvanytan_logo_txt

Hírarchívum

Idén, a 36. alkalommal megrendezett OTDK fizika, földtudományok és matematika szekciónak Veszprém ad otthont a Pannon Egyetem szervezésében 2023. április 1113 között.

Dr. Raucsikné Dr. Varga Andrea 2023.03.28-án vehette át az MTA dokrtora címet. Az Ásvénytani, Geokémiai és Kőzettani tanszék összes munkatársa nevében szívből gratulálunk!

2023. március 23-án Dr. Raucsik Béla adjunktus habilitációs előadását tekinthetik meg 12:30 órától az SZTE Grasselly Gyula termében.

A Természettudományi és Informatikai Kar Doktori Tanácsa 2023. március 3. (péntek) 15:00 órára tűzte ki Körmös Sándor doktori disszertációjának nyilvános vitáját.

A Kossuth Rádióban Dr. Szemerédi Mátéval, az SZTE "Vulcano" kutatócsoport tagjával beszélgettek.

Az SZTE Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszéken lévő Vulcano" Kőzettani és Geokémiai Kutatócsoport (kutatócsoport vezető: Dr. Pál-Molnár Elemér) aktuális kutatási eredményeiről beszélgetett a Kossuth Rádió Dr. Szemerédi Mátéval.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Kari Nyílt Napon!

2023. január 14-én, 9:30-tól várunk titeket a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Bolyai Épületében.

Mélyen megrendülve tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy szeretett kollégánk, Prof. dr. Farsang Andrea akadémikus, egyetemi tanár életének 56. évében, 2022. december 13-án végleg itt hagyott bennünket.

M. Tóthné Farsang Andrea búcsúztatása a római katolikus egyház szertartása szerint 2022. december 22-én 14.00 órakor lesz a szegedi Belvárosi temetőben. Kérjük, részvétüket egy szál virággal fejezzék ki.


Szeretettel várunk mindenkit Hrabovszki Ervin 2022.július 7.-én (csütörtökön) 11:00-kor kezdődő doktori védésére.

Az idei tanévet egy kenutúrával zárták a tanszék munkatársai.

A 12. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlést 2022. szeptember 22–24 között rendezzük meg Miskolcon a MTA MAB székházban. A szállás a Pannónia, illetve a City Hotelben, az étkezés pedig az Avasi Sörházban lesz.

Ásványtani-Kőzettani-Geokémiai Szakosztály, Tudománytörténeti Szakosztály – Ünnepiszakülés: Luigi Ferdinando Marsigli, az "ezerarcú" ember hazánkban

2022. február 28-án (hétfő) 14.00 órakor kerül megrendezésre az ÁSVÁNYTANI-KŐZETTANI-GEOKÉMIAI SZAKOSZTÁLY, TUDOMÁNYTÖRTÉNETI SZAKOSZTÁLY Ünnepi szakülése Luigi Ferdinando Marsigli, az "ezerarcú" ember hazánkban


Tóth Anna: L. F. Marsigli és a föld alatti Magyarország felfedezése
Papp Gábor: L. F. Marsigli Magyarországról szóló művének földtani vonatkozásai

Előadóülés: Tudományos eredmények a földtudományi természetvédelemszakterületén 2020–2021-ben

2022. február 18-án (péntek) 13.00 órakor kerül megrendezésre a PROGEO FÖLDTUDOMÁNYI TERMÉSZETVÉDELMI SZAKOSZTÁLYÁNAK előadóülése: Tudományos eredmények a földtudományi természetvédelem szakterületén 2020–2021-ben - 1. rész
A rendezvény helyszíne: online és jelenléti (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a, 7.55 terem)

Az MFT Alföldi Területi Szervezete 2022. február 4. (péntek), 10 órától személyes jelenlét mellett megrendezi a NosztalGEO–t, immár kilencedik alkalommal. A területi szervezet vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségügyi állapotokat és döntését az aktuális helyzet ismeretében hozta meg. Korlátozások bevezetése esetén az esetleges/szükséges változásokról körlevélben fogunk értesítést küldeni.

A Téli Ásványtudományi Iskola a tágabb értelemben vett ásványtani szakterület kutatóinak soron következő találkozója 2022. január 28-29. között kerül megrendezésre, melyen hosszabb, „review” jellegű meghívott előadások, és a résztvevők legújabb kutatási eredményeit bemutató rövidebb beszámolók hangzanak el.

Pirit, kalcit, szfalerit, dolomit, pirrhotin, kvarc, kalkopirit, rodokrozit ásványokkal gazdagodott az SZTE TTIK Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszéke.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a közelmúltban a röszkei határátkelőn foglalták le az ásványokat, amelyeket a hivatalos eljárást követően 2021. november 30-án a Szegedi Tudományegyetemnek ajándékoztak.

Friss Hírek

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Tóth Emese doktori védésére, amelyre 2023. június 15-én (csütörtökön) kerül sor az SZTE Földrajzi és Földtudományi Intézet, Grasselly Gyula termében, 14:00 órai kezdettel.

Oktatási hírek

Immatrikulation

Kövess minket

Facebookinstagram