turizmus_spec_nyitokep_1170x430

Turizmus specializáció

Mi a képzés célja? Milyen képességre tesz szert, aki turizmus specializáción végez? Mi a képzés tartalma, milyen kurzusokon lehet résztvenni? Hol lehet elhelyezkedni a diploma megszerzése után? Miért válassz minket?

Földrajz alapképzés – turizmus specializáció


Mi a képzés célja?


A turizmusföldrajz képzés célja, hogy átfogó, elméleti alapokon nyugvó, gyakorlat-orientált ismereteket nyújtson, amely biztosítja a hallgatóknak, hogy rálátásuk legyen a turizmus teljes rendszerére és annak kapcsolódásaira más ágazatokhoz és tudományterületekhez. A turizmus specializáció célja, hogy a hallgató ismerje a turisztikai vonzerők, termékek és desztinációk földrajzi alapjait, a turizmus hatását a földrajzi térre. Ismerje meg a turizmus, mint gazdasági ágazat működésének gyakorlati vonatkozásait. Képes legyen a turizmus regionális folyamatainak elemzésére, releváns következtetések levonására, idegenforgalmi projektek generálására.


Az alapképzés befejezésével a hallgatók képesek az alapszintű geográfiai ismereteiket turisztikai-idegenforgalmi területen alkalmazni és felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.


Milyen képességre tesz szert, aki turizmus specializáción végez?


A turizmus specializáción a geográfus

- képes egy adott terület turisztikai szempontú értékelésére, a térségi turizmusfejlesztés irányainak meghatározására, turisztikai stratégiaalkotásba való bekapcsolódásra, termék- és desztináció-menedzsmentre

- alkalmas önkormányzatok, szervezetek által folytatott turizmusfejlesztési feladatok megoldásában való közreműködésre

- felkészült a turisztikai piac szereplőinél történő munkavállalásra


Mi a képzés tartalma, milyen kurzusokon lehet résztvenni?


Az alapozó tantárgyak mellett számos szakirányú kurzuson vesznek részt a hallgatók, például Turisztikai menedzsment, Nemzetközi turizmusföldrajz, Magyarország turizmusföldrajza, Jogi és pénzügyi ismeretek a turizmusban, Turisztikai szakismeret, Szakmai számítógépes programok.


Hallgatóink több belföldi (például Balaton és Budapest térsége) és külföldi (például Felvidék és Vajdaság) terepgyakorlaton is részt vesznek a képzés során, ahol mód nyílik a szakmában dolgozó különféle aktorok megismerésére is.


 turizmus_terepgyakorlat1 turizmus_terepgyakorlat2 turizmus_terepgyakorlat3


A BSc diploma megszerzéséhez 6 hét szakmai gyakorlatot is teljesíteni kell, melyhez 30 gyakorlati hellyel már kiépített kapcsolatunk van, és a partnerek listája folyamatosan bővül.


Hol lehet elhelyezkedni a diploma megszerzése után?


Végzett hallgatóink sokfelé el tudnak helyezkedni, a leggyakrabban mint: pályázatírók; projektmenedzserek; turizmusfejlesztési koncepciók és programok kidolgozásában részvevők; rendezvényszervezők; turisztikai referensek önkormányzatoknál, Tourinform vagy desztinációmenedzsment irodáknál; ügyintézők, menedzserek különböző turisztikai vállalatoknál; turisztikai szolgáltatások értékesítői; idegenvezetők, utazási irodák munkatársai.


Ha érdekel végzett hallgatóink hol tudtak elhelyezkedni és mit tudtak hasznosítani egyetemi tanulmányukból IDE KATTINTVA olvasd el néhányuk rövid beszámolóját!


Miért válassz minket?


Hallgatóink véleménye:


hallgatok_velemenye


LEGYÉL TE IS FÖLDRAJZ SZAKOS SZEGEDEN, ÉS VÁLASZD A TURIZMUS SPECIALIZÁCIÓT!


További információért látogass el HONLAPUNKRA vagy FACEBOOK oldalunkra!


Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.