KJA-6481

Újévi köszöntő a Földrajzi és Földtudományi Intézetben

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetének oktatóit, munkatársait, hazai és külföldi PhD-hallgatóit és vezetőit köszöntötte Dr. Pál-Molnár Elemér 2024. január 10-én. Az intézetvezető értékelte az elmúlt évet, vázolta a következő időszak kihívásait, majd állófogadás keretében folytatódott a rendezvény.

Az SZTE TTIK FFI újévi fogadását 2024. január 10-én, az intézet egyik korábbi kutatóprofesszoráról és tanszékvezetőjéről elnevezett teremben, a Jakucs-teremben nyitotta meg a jelenlegi intézetvezető. Az oktatóknak, munkatársaknak, PhD-hallgatóknak Dr. Pál Molnár Elemér elmondta, hogy a 2021-ben centenáriumát ünneplő, szegedi egyetemi földtudományi oktatásban, az állandóságot a folyamatos változás jelenti. Kiemelte, hogy az elmúlt időszak kihívásait és feladatait azért sikerült a lehető legjobban megoldani, mert a közösség ereje mindenkit segített a saját területén. A múlt esztendő legfontosabb eredményei után már a jövőre fókuszált köszöntőjében az Aranykréta Díjas professzor.

Komoly változások várnak ránk 2024-ben is, ezekre tekintsünk pozitívan és lehetőségként – mondta el Pál-Molnár Elemér, aki beszéde végén angolul is boldog és sikeres évet kívánt a külföldi oktatóknak és PhD-hallgatóknak.

Az SZTE földtudományi és földrajzi oktatásának több, mint egy évszázada otthont adó, Egyetem utca 2-ben található épületében tartott fogadáson, mintegy 100 egyetemi polgár köszöntötte együtt az újesztendőt.

Az Intézet munkatársai a pezsgős koccintás után a svédasztalos ebéddel hangolódtak a 2024-es feladatokra.


Az eseményről készült fotók IDE KATTINTVA elérhetők.


Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.