fejlec_v1

Kiemelt hírek

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézet adott otthont a XVIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciának, amely majdnem két évtizede, egyre bővülő formában foglalkozik a térséget és a térségben élőket érintő környezeti változásokkal. A háromnapos eseményen külön szekcióval emlékeztek meg az SZTE közelmúltban elhunyt oktatójáról, Dr. Farsang Andreáról, aki a konferencia előkészítésében még részt vett.

A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetben folyó kutatások és oktatás megismertetése is nagy hangsúlyt kapott a XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen, amelyet a Kárpát-medence legtehetségesebb középiskolás diákjai számára rendeztek. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata révén a hazaiak egy harmadik helyezéssel gazdagodtak.

Szeged két napra a klímaváltozás és a természeti veszélyek kutatásának fővárosává vált. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természeti- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2023. március 23-án és 24-én a EUGLOHRIA Seeding Grant támogatásával, nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett „Natural Hazards and Climate Change” címmel, amelyen nemcsak a földrengések, aszályok és árvizek összefüggéseit de a klímaváltozás népegészségügyi és járványügyi hatásait is vizsgálták.

Átadták a nemzeti ünnepen az állami kitüntetéseket. Ebben az évben is több szegedi egyetemi polgár van a díjazottak között.