fejlec_v1

ERASMUS

Kedves leendő ERASMUS-os diákunk!


Engedd meg, hogy néhány szóban bemutassuk a külföldön tanulás lehetőségét!


Az ERASMUS program célja, intenzívebb kapcsolat kialakítása az európai nemzetek között. Ebben szerepel egymás nyelvének és kultúrájának megismerése, közös oktatási és kutatási programokban való részvétel.


Mivel a kapcsolat szoros együttműködéseken alapul, ezért a hallgatók hasonló oktatási profilú partner-tanszékeken tanulhatnak egy féléven keresztül. Összesen 16 európai intézménybe pályázhattok.


Az aktuális tanévben kínált lehetőségekről ITT tájékozódhatsz.


A pályázás tavaszi félévekben indul és a következő év valamelyik félévét lehet külföldön tölteni. Mivel a programot az EU támogatja, ezért havonta 350-375 Euro ösztöndíjat kapnak a sikeres pályázók. A felvett kurzusok elismertethetőek az itthon még nem elvégzett kurzusokként, amennyiben tematikájuk hasonló.


Általában január végén tartunk egy tanszéki tájékoztatót a lehetőségekről, az adott évi pályázati kiírásnak megfelelően. A pályázóknak 2 lezárt félévvel kell rendelkezniük megfelelő tanulmányi eredménnyel és az órák követéséhes szükséges nyelvismerettel (lásd: pályázati űrlap). Mivel az ERASMUS kapcsolat tanszékek között lehetséges, ezért a partnertanszékeken a mi tanszékünkhöz hasonló kutatásokat végeznek, hasonló órákat oktatnak. Ezért kiemelten támogatjuk azoknak a diákoknak a pályázatát, akik a tanszékünkön valamilyen munkába bekapcsolódtak, itt írják projekt- és diplomamunkájukat.


Minden hallgatónknak ajánljuk az ERASMUS programban való részvételt, hiszen ez egyfajta „befektetés” a saját jövőtökbe. Magabiztossá válik nyelvtudásotok, újfajta szemléletet kaphattok, nyitottabbak lesztek mások felé és talán kitartó barátságok is szövődhetnek. Az ERASMUS hallgatói csere keretében már több diákunk is töltött 1-2 szemesztert külföldön, akiknek a tapasztalatai és élményei segíthetik meghozni a kedvet a kiutazáshoz.


A kint felvett kurzusokat itthon is el kell ismertetni, azok bekerülnek a hallgató kurzusai közé.


Az ERASMUS program keretében ma már lehetőség van nemcsak az 5 hónapos tanulmányútra, hanem külföldi szakmai gyakorlat megszerzésére is. Talán ennél semmi sem mutat jobban az önéletrajzban! Lehet külön is választani, de a külföldi szemeszterrel is összeköthető. A szakmai gyakorlathoz a helyet Neked kell kiválasztani és leszervezni, de utána segítünk a bürokrácia útvesztőiben.


Ha felkeltettük érdeklődésedet, gyere el a januári tájékoztatóra, vagy az egyetemi honlapon találhatsz bővebb információt.


Jó utat és tanulást,
Dr. Kiss Tímea
tanszéki ERASMUS koordinátor

Friss Hírek

Friss hírek
2023. november 14.

Rendezvények, események

Rendezvények és események

Kövess minket

FacebookinstagramYouTube