Bezár

Hírarchívum

2022. December

1 2 

Nyito_dr._Roska_Botond

2022. december 02.
10 perc

A vakság gyógyítható a vírusok, az algák és a retina ötletes kombinálásával. Ezt már bizonyította. Most a szín- és az éleslátást visszaállító eljáráson dolgozik. Roska Botond neurobiológust, a világhírű látáskutatót, a szegedi egyetemről indult Nemzeti Tudósképző Akadémia vendégét a tehetséggondozásról és a kutatómunka hajtóerejéről is kérdeztük.

SZTE Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny 2022 Péter Lea, a zsűri elnöke gratulál Nagy Anikó első díjához. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2022. december 02.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetemen 2022. december 1-jén rendezték az idei Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt. Az esemény első díját Nagy Anikó (SZTE BTK kommunikáció- és médiatudomány szak), második díját Kőhalmi Eszter (SZTE JGYPK gyógypedagógia szak), harmadik díját Naphegyi-Boldis Zsuzsanna (SZTE JGYPK nemzetközi program) versmondása nyerte.

Szokefalvi-Nagy_Bela_utca

2022. december 02.
1 perc

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is.

Sansz_nyito

2022. december 01.
4 perc

1992-ben döntött úgy az ENSZ, hogy december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánítja. Ez adta az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja által, a Szent-Györgyi Albert Agórában szervezett konferencia apropóját, amelyen a szélesebb közvéleményt tájékoztatták az SZTE közösségi szerepvállalásának területeiről a fogyatékossággal élő hallgatók, oktatók tekintetében.

sztetestkultúrapingpong

2022. december 01.
2 perc

Szoros küzdelmeket hozott az SZTE Ping-pong bajnokság. A hallgatók egy mini-kupán mérhették össze a tudásukat. Az SZTE Sportközpont rendezvényén résztvevők számára kiváló kikapcsolódást és szellemi felfrissülést hozott a verseny, amely különösen jól jött a vizsgaidőszak előtt.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek