Bezár

SZTEhírek

BSZ01636

Negyedik helyen végzett az SZTE hajója az Egyetemek Regattáján

Negyedik helyen végzett az SZTE hajója az Egyetemek Regattáján

2024. április 30.
2 perc

Az SZTE csapata közel volt a dobogós helyezés megszerzéséhez, a Gránit Bank Egyetemek Regattáján. Az esemény elképesztő hangulatot varázsolt vízen és lelátón egyaránt, hiszen 8 hazai egyetem versenyzői mérkőztek meg egymással Szegeden, 2024. április 27-én. A nyolcasok az Európa-bajnokság versenypályáján, szombaton versenyeztek az esemény teljes közönsége és kiemelt médiafigyelem előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az angolszász országok több száz éves hagyományaira építve a Magyar Evezős Szövetség kiemelt stratégiai irányzatként jelölte ki 2018-ban az egyetemi evezés fejlesztését. Az építkezés részeként immár 10 hazai egyetemmel létesült együttműködés, amelynek keretében a hallgatók testnevelés órán tanulhatnak evezni. Az egyetemi evezés további népszerűsítése céljából és a nagy népszerűségnek örvendő Dunai Regatták tapasztalatait folytatva rendezték meg a hazai egyetemek versenyét, az Egyetemek Regattáját, melynek hivatalos, névadó szponzora a Gránit Bank.

BAL06140

Végeredmény:

1. Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Széchenyi István Egyetem

3. Budapesti Corvinus Egyetem

4. Szegedi Tudományegyetem

5. Eötvös Loránd Tudományegyetem

6. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

7. Semmelweis Egyetem

8. Óbudai Egyetem

Egyetemek_csataja-evezes

–Az SZTE evezős nyolcasa a verseny előtti sorsolásban a 8-as, part felőli legszélső pályát húzta. Mellettünk kapott helyet a verseny végén három leggyorsabb egység, így a ,,sűrejében" találta magát a csapatunk. A rajtban hat egység került elénk, majd az utazó szakaszban kettőt be tudott fogni az SZTE hajója, a bronzéremért folytatott küzdelem már nem sikerült – értékelte Dani Zsolt, az SZTE csapatának edzője, az MVM Szeged evezős vezetőedzője az Európa-bajnokság betétszámát.

Az_SZTE_nyolcas_tagjai

Az SZTE nyolcas tagjai:

1. Király Anna SZTE SZAOK

2. Daka Zsófia SZTE BTK

3. Lajkó Áron SZTE SZAOK

4. Kádár Ármin SZTE ETSZK

5. Molnár Zalán SZTE GTK

6. Meszlényi Zsolt SZTE ETSZK

7. Király Miklós SZTE ÁJTK

8. Kovács Sándor SZTE ÁJTK

Kormányos: Mácsai Lilla SZTE Gyakorló Gimnázium.

A verseny szabad beállással (indító ponton nélkül) történt, így ki kell emelni a nyolc egyetemi hajó szabályos, egy vonalas rajtból indulását is. A verseny után a szám támogatója, a Gránit Bank tartott ünnepélyes eredményhirdetést, és az érmeseknek külön jutalommal kedveskedett, az egész mezőny pedig egy hatalmas torta elfogyasztásával pótolhatta a ledolgozott kalóriákat.

torta

A következő egyetemi sportesemény, amire készülnek az SZTE evezősei, a Dunai Regatta FIX 10-es MEFOB eseménye lesz a Margitsziget budai ágában, május 25-én.

SZTEinfo

Fotó: MVM Szeged VE/Dani Zsolt, Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek