IMG_9673

Még egy hétig lehet jelentkezni az SZTE középiskolásoknak szóló földrajz-versenyére

A nagy érdeklődésre és az érintettek visszajelzéseire való tekintettel, a szervezők meghosszabbították a XIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyre való jelentkezés határidejét 2024. január 23-áig.

- A Kárpát-medence élményekben leggazdagabb földrajzversenye –így lehet legjobban meghatározni röviden, hogy mit is jelent a az SZTE korábbi tanszékvezetőjéről, kutatóprofesszoráról elnevezett földrajzi tematikájú tanulmányi seregszemle. A XII. Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyre rekordszámú, csaknem 600 tanuló jelentkezett tavaly. Magyarország minden vármegyéjéből és a határon túlról is nekivágtak az első, online fordulónak a csapatok.

A gyakorlatorientált verseny népszerű a középiskolások és tanáraik körében is. Éppen ezért évről-évre egyre többen jelentkeznek. Idén a gimnáziumi oktatók visszajelzései alapján a jelentkezési határidőt a szervezők kitolták, így 2024. január 23-ig, kedd éjfélig várják az ingyenes megmérettetésre a kétfős csapatok jelentkezését.

IMG_9744

További részletek, jelentkezés itt.

Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.